10 Съвета за грижа за колата през лятото

10 Съвета за грижа за колата през лятото

Вашият автомобил трябва да бъде обстойно обслужван всеки сезон. Да, точно така вие трябва да полагате за него същите грижи както през зимата ката и през лятото. Екстремните студове, както и горещини са пагубни са превозните средства. Преборете горещини с нашите съвети за грижа за колата през лятото. Независимо дали планирате лениво лято или дълги и чести пътешествия, трябва да сте сигурни, че автомобила ви е подготвен за топлината.

10 Съвета за грижа за колата през лятото

10 Съвета за грижа за колата през лятото

  1. Сменете маслото и филтрите си. Вашият автомобил и горивото преминават през различни и често по-сурови условия, когато времето е студено. Новият маслен филтър и масло ще помогнат на колата ви да работи по-добре през горещите летни дни.
  2. Проверявайте често налягането на гумите. То намалява при студено време и се увеличава при по-топло. Освен това варира по-често, отколкото можете да си представите, затова трябва да го проверявате. Когато автомобилът ви не е бил в движение повече от три часа, проверете налягането. За точно отчитане, тя трябва да е изстинала. Правилното налягане в гумите, ще намали разхода на гориво и излишното износване на гумите.
  3. Инспектирайте климатичната система. Не само вие, но и автомобилът ви трябва да се разхлажда. Уверете се, че няма течове и че нивото на фриона е добро. Това е от съществено значение за поддържане на климатика и доброто му състояние. Проверката на маркучите при студен двигател, също е препоръчителна.
  4. Ремъци и маркучи. При високи температури имате по-голям шанс за повреда на маркучите и ремъците. Ако тези компоненти прегреят от високата температура и триенето, могат да предизвикат срив във вашето превозно средство.
  5. Изпробвайте гумите и спирачната система, за да сте сигурни, че са в добро състояние. Високите температури вредят не само на двигателя, ремъците и маркучите, а практически на всичко, включително на гумите и спирачките на автомобила.
  6. Проверете перките на чистачките. През пролетта и лятото валежите зачестяват и без хубави пера за чистачки, виждането ви ще бъде затруднено.
  7. Поставяйте сенник на предното стъкло удобен. Това не само ще предпази автомобила ви от вредните влияния на слънцето, но и ще ви помогне да го поддържате малко по-хладен.
  8. Сменете въздушния филтър. Добре е да правите това веднъж или два пъти годишно.
  9. Почиствайте редовно колата си отвътре и отвън. Уверете се, че прозорците са чисти, което ще ви помогне да намалите отблясъците и да увеличите видимостта си като цяло. Поддържането на екстериора ви чист също така предпазва вашата боя и намалява щетите, причинени от насекоми и птици.
  10. Не на последно място, шофирайте безопасно. Лесно е да се разсеяте, когато сте на дълъг път с приятели, но се уверете, че всеки от тях пътува в безопасност, с поставен колан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *