5 причини да купите бижута от пълноценно сребро

5 причини да купите бижута от пълноценно сребро

Стерлинг среброто е най-яркото от всички скъпоценни метали. Много хора предпочитат да носят бижута от стерлинг сребро от всякакви други метали, защото харесват яркостта, блясъка на бижутата направени от него. През годините, популярността и цената на среброто нараства. Неговото възраждане в бижутерийната индустрия е проправило път на много дизайнерски бижута от стерлинг сребро и този факт още повече разпалва създаването на нови и интересни модели. Заради ниската цена на среброто, за разлика от тази на златото и платината, новите дизайнери могат да си позволят да инвестират в нови части метали за бижута, които да продават на пазара. Много издигнати, качествени дизайнери следват тази тенденция при бижутата от стерлинг сребро.

Чистото сребро е твърде меко, за да се правят бижута от него, за това се смесва с мед, за да се заздрави. Има и други сплави, които могат да се добавят вместо мед в стерлинг среброто, за да постигне същия ефект. Това заздравяване най-често се прави с цел да се подобри неговото качество. През годините среброто се смесва с други метали предимно, за да увеличи своята резистентност към потъмняване. Има редица компании днес, които се опитват да продават сребро със смеси, но не жънат голям успех, тъй като тези смеси са скъпи и чак толкова ефективни. Поради това повечето бижутери решават да заложат на истинското стерлинг сребро, без да добавят мед или някои други сплави. Интересното е, че бижутата в този изчистен вариант са много повече за предпочитане от златото и тук ще научим защо.

сребро

Причини

Цена

Освен, че е най-яркия, брилянтен метал, стерлинг среброто е много по-достъпно за разлика от златото и платината. Потребителите са доволни, че цената на среброто винаги е била на една фракция от тази на златото. Среброто е по-евтино, защото се добива по-често, за разлика от някои други скъпоценни метали, а и има изобилие от него на пазара. Сдобиването с красиво сребърно бижу на достъпна цена е не само предимство, но и оставя потребители с чувство, че са си купили нещо красиво на ниска цена. Поради тази причина, хората имат възможност да купуват повече сребърни бижута, за разлика от другите метали.

Издържливост

Стерлинг среброто е здрав метал, който издържа на ударите на времето. Лесно може да се полира и пили от бижутерите, за да се възстанови всякаква повреда по повърхността, която възниква при редовна употреба. Пръстените лесно се оразмеряват, а ремонта на среброто е сравнително икономично.

Артистичност

Различните сребърни бижута, които се създават са в голямо изобилие. Това се дължи основно на новите дизайнери, които могат да експериментират повече дизайни в среброто, за разлика от златото и платината. Това оказва влияние на много от съвременните бижута, в които дизайнерите разкриват нови концепции, с които да движат пазара. Потребителите са безкрайно удовлетворени от факта, че не се налага да носят едни и същи бужута всеки ден. Клиентите на бижутерийните магазини лесно и бързо могат да открият нови и свежи сребърни парчета, които да включат към своята колекция.

Стил

Да сме винаги в час с последните бижутерийни тенденции не е възможно. Но пък лесно може да се приложат някои последни модни течения върху сребърните бижута, за да бъдат потребителите в крак с модата.

Сменяем

Някои смятат, че среброто е взаимозаменяемо с бялото злато и платинените бижута. Потребителите могат да носят стерлинг среброто с други части от бяло злато и платина. Това позволява на хората да имат бижута с различни дизайни и комбинации. Така те са спокойни, че получават повече за неща, но за по-ниска цена.

Заключение

Много хора харесват стерлинг среброто, заради неговия ярък блясък. Има огромно търсене на пазара за стерлинг сребро, защото е по-евтино и по-лесно за добив от златото и платината. Потребителите се наслаждават на факта, че стерлинг среброто е издържливо и на добра цена. Могат да се наслаждават на най-актуалните тенденции при бижутата, без да плащат висока цена. Също така, стила и цената са предимства, които потребителите харесват, както и да смесват среброто с бяло злато и платинени части, които вече притежават. С промяната на стиловете и модните течения, потребители, които купуват стерлинг сребро могат да се сдобият с чисто нова визия за фракция от цената на някои други скъпоценни метали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *