Дубай – докоснете се до ориента

Дубай – докоснете се до ориента

Дубай

Ако тайничко сте си мечтали, че се разхождате на камила в пустинята или как отпивате от коктейла си в седем звездния хотел Бурдж Ал Араб, вече можете да сбъднете тази ваша фантазия, като резервирате вашите двупосочни самолетни билети до Дубай. За всички хора пътуващи по-цялото земно кълбо тази дестинация категорично е една от най-мечтаните за отдих и бизнес посещения. Дубай е едно от седемте емирства, които съставят Обединените арабски емирства на Персийския залив. Другите съставни части на ОАЕ са Абу Даби, Шарджа, Аман, Фуджейра, Рас Ал Кхаймах и Ум Ал – Кайван.

Хотел Бурж Ал Араб в Дубай

Сред всички тези Дубай е най-посещаваното от всички емирства. Наричат го също и „Града на Златото“, защото е известен със своите огромни отворени пазари, предлагащи злато. Освен това града предлага множество туристически атракции, горещ и никога не стихващ нощен живот, множество магазини, паркове и градини, както и широка гама от развлекателни дейности. Дубай се различава от останалите шест емирства като нация богата на петрол до толкова до колкото да покрива собствените си нужди. Основен източник на приходи е свободната зона и туризмът. Въпреки че Абу Даби е най-голямото емирство по отношение на размер, Дубай е най-гъсто населен. Счита се за място, където се срещат и хармонично съжителстват представители на традиционния и модерния начин на живот. Градът може да бъде идеалното място, ако искате да се насладите на топло и слънчево време.

В периода между Ноември и Март климата е най-благоприятен и затова най-добре планирайте пътуването си в този интервал. Много хора предпочитат да го посещават през първите два месеца от годината, когато има шопинг фестивал и могат да пазаруват до припадък. Преди да закупите самолетни билети до Дубай е добре да знаете дали ще ви е необходима виза, за да посетите страната. В случай, че планирате да останете за повече от 12 дни, ще ви е необходима виза, но ако смятате да се насладите на ориента за по-малко дни – няма да ви е необходима.

В този красив метрополис има много какво да се види. Разбира се богатото разнообразие от археологически обекти, исторически забележителности, музеи, джамии, традиционни къщи, или красиви острови, плажове, пясъчни дюни и тематични паркове. Сред най-популярните забележителности в Дубай са известните седем звездния хотел Burj Al Arab, Dubai Creek, Gold Souk Deira, музей Dubai, площад Al Fahidi, къщата на шейх Саид Ал Мактум, джамия Jumeirah и други.

Бурж Халифа - кулата в Дубай

Други по-големи забележителности в Дубай са Bait al Wakeel – Първата офис сграда в емирството се превръща в музей. Burj Nahar е една от трите наблюдателни кули на стария град, известен с красивата си градини. Плажовете на Дубай са другата туристическа атракция, където туристите могат да се наслаждават на почивката си. Можете да се възползвате от плажните атракциони като различни водни спортове и други развлекателни дейности. Сафари в пустинята може да направи вашето пътуване наистина едно запомнящо се приключение. Ако сте на почивка с половинката си можете да се насладите на една романтична вечеря на друга туристическа атракция, каквито са круизите. Трите основни археологически обекти в Дубай са разположени в Al Ghusals, Al Sufooh и Jumeirah. Музеите и художествените галерии в града също са привлекателно място за туристите, които се опитват да се докоснат до културата и културното наследство на емирството чрез запазените артефакти по тези места.

Дубай наистина се смята, че е идеалното място, където човек да се освободи от напрежението на монотонния начин на живот. Подарете си една незабравима почивка в „Града на златото“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *