Идеи за интериорен дизайн на малки кухни

Идеи за интериорен дизайн на малки кухни

Тесните и малки кухни могат също да са удобни и практични. Това е още по-важно, когато те се използват за събиране на цялото семейство. Ето защо специалистите в интериорния дизайн на малки кухни са се постарали да създадат решения, които допринасят значително за подобрение на тези малки, но важни помещения.

Тесните и малки кухни срещу неограничените възможности

За сметка на старомодните просторни кухни, по-малките се срещат все по-често, особено в градовете, където площта в апартаментите и къщите е ограничена. Когато се проектира интериорен дизайн на кухни, които са малки или компактни, внимателното съхранение и оформление е от ключово значение. Всеки сантиметър трябва да се използва умело, за да се създаде ефектно и практично пространство за готвене и за съхранение.

кухня

Оформление

За функционално използване на ограничена площ, най-често използвания интериорен дизайн за кухни, е монтирането на два реда шкафове и работни плотове, разположени успоредно един на друг, или един стенен монтаж.
Едно от предимствата на компактната кухня е, че всичко е на една ръка разстояние. За най-практично използване на кухнята, в дизайна се използва термина „кухненски триъгълник“. Той се изразява в подреждането на мивка, фурна и хладилник във въображаем триъгълник. С тази типична техника на проектиране, трите най-използвани уреда предоставят изключително практичен начин за готвене в малката кухня.

Създаване на илюзия за простор

Когато сте с малка кухня, едно от най-важните неща, които трябва направите при обзавеждането й, е да създадете илюзията за повече място. Избирането на неутрални цветове за шкафовете и монтирането на огледални вратички, е страхотна идея, тъй като с тях стаята ще бъде визуално отворена и ефирна. Изборът на тъмни цветове за малка кухня ще я направи на вид клаустрофобично тясна и още по-малка.

Белите шкафове и отразяващите плотове наистина отварят една стая, а добавянето на уреди от хром, действа разпръскващо на светлината.

Монтирането на шкафовете над пода, поставяйки ги на крачета, също създава усещането за пространство. Друг трик за интериорен дизайн на малки кухни, е поставянето големи плочки на пода.

Обзавеждането на тясно помещение Ви принуждава да определите какво е наистина важно за Вас в кухнята, от какво реално се нуждаете и без какво можете да живеете. Това важи и за уредите. Разбира се, със сигурност имате нужда от печка, мивка и хладилник. Но можете ли да се справяте без съдомиялна машина и микровълнова, ако няма място за тях?
Отрупването на плотовете ще направи кухнята визуално още по-малка. Старайте се да избегнете нареждането на ненужни предмети по тях. Вместо това им намерете място в шкафове, където няма да се виждат.

Още идеи

Компактното оборудване е ключът към успешния интериорен дизайн на малки кухни. Използвайте изобилието от възможности за скрити отделения и извлечете максимална полза от спестяващи място кутии. Ако ограниченото пространство в шкафа е проблем, опитайте монтиране на допълнителни рафтове на стените, за да си създадете допълнително място. Така ще си оставите работното пространство само за приготвяне на храна. Тенджерите и тиганите могат да бъдат окачени на тавана или стената, стелажите за подправки да бъдат монтирани на стената, а приборите закрепени с помощта на магнитни стенни ленти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *