Как да изберем перфектния геймърски стол

Как да изберем перфектния геймърски стол

Геймърите са склонни да прекарват много време, седейки пред компютър или конзола. Продължителното седене може да причини всичко – от лек дискомфорт до трайно увреждане на здравето , поради което геймърските столове са изключително важни.

Никой не иска хобито му да е причина за здравословни проблеми. Но изборът на перфектен геймърски стол може да бъде трудна задача. Опитайте се да си спомните колко часа сте прекарали в четене на параметри, за да решите кой процесор е идеален за Вас. Помислете и за цялото време, прекарано в опит да решите кой да закупите. Много геймъри срещат същия проблем със столовете си – те просто не знаят какво да търсят.

За щастие, нашето ръководство ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за идеалния геймърски стол! Продължете да четете и след няколко минути ще бъдете по-добре информирани и готови да направите информирана покупка.

Видове геймърски столове

Има няколко вида и е важно да се отбележат разликите им:

Балансиращ геймърски стол

Този тип игрален стол няма крака и колела – той седи директно на пода. Идеален е за конзолен геймър, който иска да седне и да се отпусне. Ако предпочитате компютърни игри, вероятно трябва да потърсите друг стол.

Някои от тези столове предлагат невероятни функции като вградени високоговорители, стерео входове RCA, подплънки от мемори пяна и много други. Някои от тях дори идват с вградена безжична система, която може да се използва за свързване с други столове за несравнимо игрово изживяване.

Ако целта Ви е да се отпуснете с контролер в ръце, тогава трябва да се спрете на този вид геймърски стол.

Компютърен геймърски стол

Компютърните столове на вид са много подобни на тези, които се използват в офисите, но всъщност са доста различни. Компютърните са с лумбална подложка, подлакътници и облегалка за глава.

Облегалките на някои от моделите могат да се свалят до 180 градуса. Тези столове са универсални и са създадени, за да предоставят на геймърите всичко необходимо за удобни игри пред компютъра.

Най-хубавото им е, че те могат да Ви осигурят комфорта, необходим и за конзолните игри. Просто се облегнете назад, вземете контролера си и се насладете!

Състезателен геймърски стол

Този тип столове, както подсказва името им, са създадени за феновете на състезателните игри с коли. Някои от тях са с рамка, която можете да използвате, за да прикрепите волан, педали и скоростен лост. А други се предлагат с вече закрепени такива!

Състезателните геймърски столове са направени специално за феновете на състезателни игри, така че не бихме ги препоръчали на конзолен или компютърен геймър.

Функции, които трябва да търсите

геймърски стол

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди да изберете геймърски стол. Ето кои са най-важните характеристики на висококачествените модели:

Материал

Първото нещо, което трябва да изберете, е материалът, от който е изработен столът.

Разберете дали е от естествена или изкуствена кожа. Изкуствената кожа може да се напука и да да направи стола да изглежда грозен. Научете и с какво са пълни възглавничките. Ако купувате геймърски стол за компютър, тогава се уверете, че краката му са здрави.

Най-просто казано – уверете се, че използваният материал е висококачествен!

Пространство

Може ли новият Ви геймърски стол да се побере в стаята? Може ли да се побере пред вашия компютър? Ще направи ли жизненото ви пространство тясно? Трябва да знаете отговорите на всички споменати въпроси, преди да направите покупка.

Имайте предвид, че някои игрални столове могат да бъдат твърде големи, особено състезателните.

Ергономичност

Ергономичността е също толкова важна, колкото и материалът на геймърския стол. В края на краищата, Вие ще прекарвате много време на него, така че комфортът трябва да бъде най-големият Ви приоритет.

Не бихте искали да седите на неудобен стол, така че се уверете, че на него можете да поддържате добра стойка и че Ви е удобно. Ако можете да изпробвате стола в къщата на приятел или в магазин, направете го!

Стил

Игралните столове се предлагат в голямо разнообразие от цветове, материали и дизайн – най-големият проблем е да намерите този, който изглежда най-добре. За щастие, всички те са създадени да бъдат визуално привлекателни, така че няма да имате проблеми с намирането на перфектния за Вас.

Стойност

Трябва да сте сигурни, че получавате това, за което плащате, но също така трябва да сте убедени, че не купувате стол с функции, които не Ви трябват. Ако имате страхотна озвучителна система, тогава няма причина да инвестирате в геймърски стол с колона.

Регулируемост

Най-добрите игрални столове Ви дават възможност да ги регулирате по много различни начини. Ако искате да имате пълен контрол върху стола си, тогава потърсете геймърски стол със следните функции:

  • Контрол на височината: Почти всички столове ви позволяват да промените височината им, но все пак проверете и Вашия.
  • Подлакътник: Уверете се, че китките Ви не се нараняват, като използвате регулируемия подлакътник.
  • Облегалка: Регулируемата облегалка е много важна! Можете сериозно да навредите на стойката си, ако облегалката не е подходяща за Вашите нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *