Как да изберете перфектния диван

Как да изберете перфектния диван

Скоро сте правили ремонт на жилището си и искате да замените вашия стар диван с нов, но е сте сигурни какво точно да купите?

Искате той да бъде удобен и да е прекрасно място за отмора след дългия работен ден. Но намирането на правилния диван съвсем не е лека задача и затова ние сме подбрали няколко стила на дивани и съвети за тяхното оформление, които ще ви помогнат да направите най-добрият избор.

Диван

 1. Създайте спокойствие и уют с модерен дизайн
  Ако търсите семпло и успокояващо усещане за вашия декор, тогава може би ще изберете диван с елегантни линии в хладни цветове. А за повече отвореност и пространство такъв, който има крака.
  Елегантността и смелостта обаче не ви ограничава да се забавлявате с аксесоарите. Няколко цветни възглавнички или смело яркочервено покривало, ще добавят игривост към интериора ви.
 2. Съхранете пространство с компактен дизайн
  Вместо да добавите фотьойл като допълнение към дивана ви изберете компактен вид, който е уютно решение и е нещо средно между диван и фотьойл, на него могат да се поберат двама души, но има и достатъчно място, за да си полегне и сам човек.
 3. Добавете топлина с текстури на рустик стила
  Може да не ви се стори в началото добър избор, но той носи в себе си много топлина и уют със своите класически щампи и очарователни цветове.
  Изберете диван в този стил, съчетайте го с плюшени възглавнички и изчистени линии и той веднага ще направи всяка стая топла и привлекателна. За повече комфорт изберете текстури рани възглавнички и просто метнете едно одеяло над облегалката на дивана, така че да ви е близо, ако искате да се загърнете.
 4. Изберете шаби шик стил тип шезлонг
  Шаби шик стилът набира все по-голяма популярност през последните години, благодарение на усещането му за стил и лекота. Смесването на ретро мебели и аксесоари с богати и пищни тъкани и приглушени пастелни цветове е основата за създаването на този стил.
  За да го пресъздадете във вашето жилище се нуждаете от диван в класически стил. Шезлонгите са перфектният избор, а още по-добре е те да са ретро и от кадифе.
 5. Изберете модерен градски стил с Честърфийлд
  Градският Модрен стил доста често се среща в елегантните градски къщи и е прекрасна комбинация от модерен и традиционен стил. Ако искате да го внесете във вашето жилище, то един класически диван е идеален за вас.
  Изберете диван в един от непреходните дизайни, какъвто е Честърфийлд, като може да го комбинирате с възглавнички и аксесоари в неутрални цветове.

Структура на дивана

Шест съвета за избор на правилния диван

Независимо от стила на дивана, който изберете, тези шест съвета ще ви бъдат от голяма полза, за да направите правилната покупка.

 1. Пробвайте – Ако можете седнете на дивана, преди да го купите. В противен случай, може да изберете диван, който отговаря на вашите изисквания, но е толкова твърд, че едва ли някога ще го използвате по предназначение.
 2. Проверете рамката – Колкото и да е красива рамката на дивана, ако не е здрава и добре закрепена едва ли ще издържи дълго, особено ако у дома имате малки деца. Като най-грубата ориентация може да ви бъде тази, че ако е изработена от твърда дървесина тя е добра, а ако е от метал или пластмаса – не е.
 3. Измерете – Последното нещо, което искате да ви се случи, е да пристигнете у дома с избраната вече мебел и тя да не може да премине през входната врата. Така че преди да купите мечтания диван първо го измерете.
 4. Поискайте мостра – Новият ви диван трябва да бъде идеално допълнение и към интериора ви, затова поискайте мостра от материала и се уверете, че го допълва.
 5. Заинтересувайте се от пълнежа му – Диванът е мястото, на което ще прекарате доста от свободното си време и ако не искате възглавничките му да се сплескат изберете много внимателно пълнежа им.
 6. Изберете внимателно облицовката му – Това е много важно условие, особено ако имате деца в къщата. Памукът и ленът са износоустойчиви, но не са никак лесни за почистване. Избягвайте и белия цвят.

Ако следвате тези наши съвети изборът на перфектен диван за вашето жилище не би трябвало да ви затрудни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *