Най – добри маркетингови стратегии за малките фирми през 2018 г

Най – добри маркетингови стратегии за малките фирми през 2018 г

Какъв е процентът на малките предприятия в района ви? Във всеки район има от тези стопански субекти и те допринасят за повече от половината от нетните приходи на общността. Те действат като средство за популяризиране на местната култура и традиция. Те поддържат екосистемата на обществото и насърчават духа на предприемачеството сред бъдещите поколения. Те се стремят усилено да поддържат своя бизнес, въпреки икономическите колебания и променящите се пазарни тенденции.
Предвид изменящото се поведение на потребителите, тези компании имат бюджетни ограничения, които ги затрудняват при конкурирането им с корпоративните гиганти. Една ефективна маркетингова стратегия обаче може да им помогне да направят своята марка конкурентоспособна.

Най - добри маркетингови стратегии за малките фирми през 2018 г

Ето някои от ефективните маркетингови стратегии за малкия бизнес през 2018 година

 1. Дигитализация
  Уебсайтът е като дигитален офис за всяка компания или марка. Той свързва малките предприятия с техните потребители, в удобно за тях време и място. Освен това създава първото впечатление за марката и насърчава клиентите да искат да научат повече за предлагания продукт / услуга. Съществуват обаче няколко важни насоки, които трябва да се следват при създаването на дизайна на уебсайта на предприятието.- Винаги предоставяйте информативно и актуално съдържание в уебсайта
  – Сайтът трябва да е лесен за навигация и да съдържа достатъчно празно пространство за улесняване на визуализацията
  – Интерактивният уебсайт привлича повече внимание
  – Информацията за контакт е важна и трябва да се вижда на всички страници
  – Правилният баланс между изображенията и съдържанието ще помогне за създаването на перфектния сайт
 2. Опознайте добре вашите клиенти
  Едно от предимствата на малкия бизнес е гъвкавостта и възможността за обогатяване на потребителското обслужване. Собствениците на такива фирми могат да взаимодействат с клиентите си, а това е една от най-добрите маркетингови стратегии. Тя им помага да разберат очакванията на крайния потребител и да опаковат своя продукт / услуга, в съответствие с пазарните изисквания. Също така могат да получат пряка обратна връзка, която да спомогне за подобряването на марката. С правилната система, биха могли да съберат данни и да провеждат конкретни маркетингови кампании. Това им дава възможност да предложат персонална грижа и посвещение на своите клиенти. Например, предлагане на отстъпки за рождени дни и годишнини. Солидната база данни е в основата на тази маркетингова стратегия.
 3. Използвайте силата на мрежата
  Повечето хора са склонни да подценяват силата на интернет мрежата и я смятат за загуба на време и ресурси. Но тя е изкуство и ако се използва правилно, може да се окаже стабилна маркетингова стратегия. Големият брой интернет групи за бизнес по целия свят, са свидетелство за успеха на концепцията. Има няколко съвета, които компаниите трябва да следват, когато популяризират своите продукти чрез мрежата.- Никога не подценявайте силата на добрия дизайн на визитната картичка.
  – Мрежата работи по-добре, ако и двете страни са активно ангажирани.
  – Правилно е да помагате на човек, който ви съдейства да се свързвате с вашите потребители.
  – Никога не споделяйте фалшиви контакти, тъй като те оронват доброто ви име.
 4. Силата на съдържанието
  „Съдържание“ е малка дума, която описва по-широка перспектива, включваща текстове, статии, блогове, мнения, прессъобщения и т.н. Маркетинговото съдържание е задължително за бума на всеки малък бизнес, за да се привлече необходимото внимание на потенциалните потребители. Може да се изрази и под формата на иновативен графичен дизайн, с увлекателен лозунг или добре позиционирана статия в потребителски форум или интересен блог. Най-важното, което трябва да се има предвид при създаването на информационно съдържание за читателите, е точния размер на ключовите думи. Чрез тях се получава издигането на сайта в резултатите от търсенето.
 5. Привличане на вниманието на местния пазар
  Предимство може да ви осигури яснотата при идентифицирането на целевата аудитория. Всяка компания или марка има различна представа за вида на потребителя, който би предпочел техния продукт / услуга, въз основа на демографските данни и типа на продукта. След като потенциалните потребители бъдат идентифицирани, останалото е лесно. Всяка общност има своите уникални традиции и събития, с които запазва своето наследство. Използването им е чудесен маркетингов начин за улавяне на интереса на потенциалните клиенти. Правилното разположение и привлекателният графичен дизайн, биха могли да помогнат на марката постепенно да установи своята идентичност в близкия район.
 6. Изскачащи известия
  Електронните устройства се превърнаха в необходима част от нашия живот. Съвременният свят е завладян от тях изцяло. Почти всеки притежава смартфон или лаптоп, и това се оказа ефективен и надежден начин за провеждане на маркетинг. Изскачащите уведомления са разрастваща се тенденция и помагат на марките да се свързват с техните потребители, за да им предлагат актуални оферти и нововъведения. Изискванията за този тип маркетингова стратегия са съвсем прости. Компаниите се нуждаят от надежден доставчик на известия, атрактивен дизайн и съдържание на уебсайта, за да привличат вниманието на потребителя. Никога не прекалявайте с тези изскачащи прозорци, тъй като те дразнят клиентите и ги кара да загубят интерес към марката.
 7. Въздействието на маркетинга
  Експертите в дигиталния маркетинг се почитат и мненията им се оценяват по целия свят. Те са спечелили доверието през годините, чрез опита си в избраната от тях област и район. Освен това могат да окажат значително влияние върху поведението на потребителите и по този начин да се превърнат в стълбове за подпомагане на малките предприятия. Ролята им е да идентифицират потребителите, чрез различните източници, налични в офлайн и онлайн средата. След това могат да започнат да им прегледат продукта / услугата на марката. Маркетингът е една от най-развиващите се пазарни тенденции през 2018 година.
 8. Силата на рецензията
  Като хора ние сме генетично програмирани да споделяме запомнящи се моменти и щастие с нашите приятели и семейства. В дигиталния свят го правим чрез нашето онлайн присъствие. Затова препращането е най-добрата маркетингова стратегия за компаниите. Марките могат да създадат програма за лоялност или да предоставят бонус за препращане на информация, за да мотивират потребителите си да споделят своя опит с познатите си. Достоверността на този вид маркетинг е висока. По същите причини ревютата могат да помогнат или да навредят на репутацията на марката.
 9. Дигитална среда
  Дигиталният маркетинг често се бърка с маркетинга в социалните медии. Той включва оптимизация на уебсайтове, SEO, оптимизация на търсачките, поставяне на фирмена информация във всички подходящи форуми и блогове, и т.н. Това е полезна маркетингова стратегия, предоставяща безплатни и платени опции. С правилното изследване и екип, марките биха могли да изградят стабилно онлайн присъствие за своя продукт / услуга. Дизайнът на уебсайта е едно от предварителните изисквания за постигане на такава видимост. Компаниите могат също така да си партнират с неконкурентни институции и да се рекламират взаимно, чрез бартерна система.
 10. Промоции в социалните мрежи
  Колко време прекарвате в предпочитаната от вас социална мрежа? Следвате ли любимата си марка или компания? Споделяте ли опита си с различни фирми в социалните мрежи? Отговорът на всички тези въпроси е регистриран като положителен при над 75% от потребителите. Това е свидетелство за ефективността на мрежите и е една от най-добрите маркетингови стратегии за малкия бизнес. Компаниите трябва да следват строг план за актуализиране на различните аспекти на социалните си мрежи, въз основа на предлагания от компанията продукт / услуга. Графичният дизайн , създаден за страниците, трябва да е изключителен и иновативен, за да завладее целевата аудитория.

С икономическия и търговски напредък по целия свят, поведението на потребителите се е променило до голяма степен. Маркетинговите и визуални реклами оказват значително влияние върху покупките. Малките фирми смятат, че е много трудно да се справят с нарастващата конкуренция в порталите за електронна търговия, както и с корпоративните гиганти. Маркетинговите стратегии обаче се оказват икономически ефективни и им помагат да покажат своя продукт / услуга на аудиторията. Задължително е да се използват иновативни техники, включително уеб дизайн, графичен дизайн и социални медийни страници. Друга основна маркетингова стратегия, която може да помогне на фирмите, е персонализирана услуга, базирана на потребителските изисквания. С няколко изобретателни модификации, тези компании стават успешни в дългосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *