Пет съвета за поддръжка на колата ви през есента и зимата.

Пет съвета за поддръжка на колата ви през есента и зимата.

1. Проверете Гумите.

Проверката на гумите на вашия автомобил трябва да е в графата „задължителни“. Проверете дълбочината на грайферите и потърсете някакви признаци на износване, като издутини, или равни и протъркани участъци. Проверете налягането на гумите и съответно, при нужда, ги регулирайте. Налягането на гумите спада, когато температурите паднат, затова поддържайте редовен график за поддържане на налягането им.

2. Проверете акумулатора.

Проверете връзките на акумулатора, за да сте сигурни, че те са здрави, чисти и нямат корозия. Суровото зимно време може да бъде много неблагоприятно за батерията на автомобила, така че трябва да обърнете специално внимание на акумулатора и системата за зареждане, преди да настъпи студът. При нужда, уверете се, че ще извършите подмяната на акумулатора, следвайки стриктно инструкциите и препоръките на производителя.

3. Проверете чистачките, размразяващите устройства и отоплението.

Проверката на системата за отопление, вентилация и охлаждане на вашето превозно средство е не само важно за комфорта ви, но и е изключително важно за вашата безопасност. Ще имате нужда от него за размразяване и за по-добра видимост в по-студените месеци. Също така, добре е да проверите и чистачките, за да сте сигурни, че ще ви вършат безупречна работа, когато ви потрябват и че няма да оставят следи и драскотини по предното ви стъкло. Обикновено лопатките на чистачките трябва да се сменят на всеки шест месеца. Добра идея е също така да проверите нивото на течността за чистачки в резервоара на вашия автомобил.

4. Проверете спирачките си.

Важно е вашата спирачна система да е напълно подготвена, за да може адекватно да отговори на зимното време. Добрата спирачна система и подходящите зимни гуми са ключови за вашата безопасност през студените, зимни месеци.

5. Проверете светлините.

 observer on the interior of a Chevy Suburban driving a winter road in the evening.

Уверете се, че вашите фарове и задни светлини (включително спирачни светлини и фаровете за мъгла) са в добро работно състояние. С настъпването на есента и зимата, денят става все по-къс, за сметка на нощта, което значи, че ще ви се наложи да използвате вашите светлини повече от обикновеното, тъй като ще започне да се стъмва по-рано. Имайте това предвид.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *