Съвети за ежедневен стайлинг и грижа за косата

Съвети за ежедневен стайлинг и грижа за косата

Как да мием косата си, за да е здрава?

Ако косата Ви капе на кичури, чувствате я суха, непокорна и загубила блясъка си, има няколко лесни съвети за намаляване на стреса й. Ако ги следвате, когато миете косата си, ще получите точно това, от което се нуждаете – отново здрава коса.

Измивайте внимателно

Измиването на косата е един от най-добрите начини за незабавно й съживяване, а следните съвети ще гарантират, че тя ще бъде чиста и здрава:

  • Използвайте нежен шампоан
  • Мийте косата си най-много на два дни (или ако можете и по-рядко), така че да не премахвате естественото й омазняване, което спомага за растежа й.
  • Винаги докосвайте косата и скалпа си внимателно, когато ги миете. Не разтривайте шампоана енергично, а вместо това внимателно масажирайте за по-добро почистване и минимално увреждането на косъма. Това е един от най-често пренебрегваните съвети за грижа за косата.

Цялостна грижа за косата

Винаги използвайте балсам

Косата трябва да е не само чиста, но и хидратирана. Въпреки че прескачането на балсама може да Ви изглежда като начин за спестяване на пари, той е задължителен, ако наистина искате здрава коса:

  • Ежедневното третиране ще предизвика хаос в косата Ви и ще отнеме влагата от нея, което ще предизвика начупване на кичурите и много други проблеми. Затова слагането на балсам е задължителна стъпка в грижата за косата.
  • За да извлечете максимална полза от Вашия балсам, уверете се, че изстисквате излишната вода от косата си, след като изплакнете шампоана. Прекалено многото вода в кичурите може да го разреди и да намали ефективността му.
  • Ако балсамите идват твърде тежки за Вашата коса, или се нуждаете от допълнително подхранване, вземете си спрей балсам и го използвайте ежедневно. Съсредоточете се върху най-сухите части на косата (обикновено това са краищата) и ще имате прекрасни, здрави кичури за нула време!

Както можете да видите, грижата за косата е лесна с тези просто съвети за миене. Следвайки ги ще се наслаждавате на здрави и блестящи дължини, затова започнете още от днес!

Стайлинг съвети за здрава коса

Ако ежедневното третиране е оставило косата Ви безжизнена, следващите ценни съвети за грижа за косата може да се окажат точно това, от което се нуждаете, за да й възвърнете силата.

Изберете качествена четка за коса

Всеки човек има четка (или гребен), а когато се използва ежедневно, си струва да се уверите, че тя не предизвика допълнителен стрес за косата Ви. Най-добрият вариант е тя да бъде с естествен косъм. Също така е добра идея да замените вече изхабените четки и гребени.

Грижа за косата

Внимавайте с температурата при стайлинг

За някои, топлинната обработка на косата е ежедневие. Това обаче може да доведе до някои сериозно последствия. За да минимизирате щетите и да предотвратите бъдещи увреждания, опитайте следните съвети за грижа за косата:

  • Винаги използвайте термозащитен продукт. Дори ако всичко, което правите, е леко да изправите непокорните кичури с пресата, топлината ще „изпържи“ кичурите Ви, ако те са незащитени.
  • За да намалите още повече щетите, сведете топлинната обработка до минимум. Оставете косата да изсъхне сама, доколкото е възможно, преди да пуснете сешоара и винаги използвайте най-ниската налична температура. Ако се нуждаете от по-високи градуси, за да направите стайлинга на косата си, повишете температурата, но намалете времето. Не подлагайте косата на повече от двадесет минути сушене с горещ въздух и не задържайте кичурите повече от 5 до 10 секунди при къдрене с маша. Не забравяйте да държите сешоара възможно най-далеч от косата и скалпа, и използвайте четка, за да оформите по-бързо прическата си.

Както виждате, всичко, от което се нуждаете, е да следвате няколко лесни съвета за грижа за косата си, когато я оформяте. Те ще помогнат за намаляване на стреса и поддържане на здрава и красива коса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *