Топ 9 пролетни цветя, които да посее

Топ 9 пролетни цветя, които да посее

Обичате ли цветята? Имате градина, която искате да разкрасите тази пролет с красиви цветя, но все още не знаете какви пролетни цъфтящи луковици да изберете.

За да ви улесним сме подбрали за вас 9 от любимите ни пролетни цветя, които можете спокойно да посадите във вашата градина, за да се радвате след това на красиви цветове.

Кога да засадите пролетните цъфтящи луковици?

Знаейки кога да засадите пролетните луковици е изключително важно, за да си гарантирате отличен цвят. Всеки добър градинар знае, че за да се радва на красиви цветове през пролетта трябва да посади грудките между октомври и декември, преди да настъпи най-студеното време през зимата. Според вашите предпочитания можете да ги засеете в саксии или директно в градината, но като правило трябва да помните, че колкото е голяма луковицата на 3-пъти по-дълбоко трябва да е посадите.

  • Минзухар

минзухар

Цветовете на минзухара, наподобяващи бижута, изглеждат уникално в големи горски поля или скални масиви. За вашата градина посадете минзухари, устойчиви на атмосферни влияния. Можете да избирате между различни цветове – жълти, лилави или бели минзухари, които ще цъфнат още през февруари и ще осигурят ценен източник на нектар за опрашване от насекомите в градината.

  • Нарцис

нарцис

Добре познато и обичано цвете и то с добра причина. Нарцисите са едни от предвестниците на пролетта с техния нежен цвят и ярки багри. Жълти нарциси са една наистина класика в градинарството, но ако искате нещо по-различно, защо не опитате с розови или някои с прекрасен аромат.

  • Лале

лале

С колкото много форми и цветове е изключително трудно да изберете само един от всичките видове лалета, които могат да се отглеждат в градината. Ако наистина не можете да решите, поглезете сетивата си с ярко оцветен Everlasting Mix микс от лалета.

  • Шахматна ведрица

шахматна ведрица

Няма как да сбъркате това цвете, заради отличителната си шарка, която много напомня на змийска кожа. Това красиво цвете най-добре вирее, когато се отглежда във влажна среда. То е защитено и изключително рядко може да се срещне сред природата, така че е истинска радост да се възхищавате на тези елегантни цветя във вашата градина.

  • Момина Сълза

момина сълза

Цъфтящи във влажни и сенчести райони, нежните бели цветове на момината сълза озаряват дори най-мрачните кътчета на вашата градина. Веднъж посети, тези красиви цветя образуват пищен зелен килим, а грациозните мънички цветчета ухаят наистина великолепно.

  • Зюмбюл

зюмбюл

Изключително лесен за оглеждане, зюмбюлът притежава изключително силен аромат и величествено изправени цветове, които са наистина великолепни. Въпреки, че често се отглеждат в саксии на перваза на прозореца, зюмбюлите са изненадващо издръжливи и са подходящи за отглеждане и на открито слънчево място.

  • Зимен кукуряк (Ерантис)

зимен кукуряк

Въпреки, че на английски, името му е Winter Aconite, зимния кукуряк цъфти през пролетта и привлича пчелите и други полезни опрашващи насекоми във вашата градина. Комбинацията между кокичета, сини камбанки и зимния кукуряк ще създаде изключително ефектна визия на вашата градина.

Това цвете е изключено лесен за засяване и за оглеждане.

  • Див зюмбюл

див зюмбюл

Пъстрите горски килими с див зюмбюл създават вълшебна гледка през пролетта, когато времето се затопля и дните започват да нарастват. Английските диви зюмбюли виреят във влажни, сенчести райони, но са изненадващо устойчиви, дори и при суша.

  • Пушкиния

пушкиния

Това красиво цвете е известно още като руско кокиче, а интригуващите й звездовидни цветове имат бели венчелистчета и райета с най-необикновения нюанс на синьото. Те са устойчиви пролетни цветя, но обичат слънчевите места, където да могат да бъдат огрявани от слънцето през цялото лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *