10-те топ дестинации за 2020 г, които да посетите

10-те топ дестинации за 2020 г, които да посетите

Ако търсите най-доброто място за пътешествие през 2020 г., сте попаднали на правилното място. С помощта на туристическите агенции, съставихме списък с перфектните дестинации, въз основа на продажбите и желанията на клиентите. Международните пътувания остават голяма тенденция и през 2020 г.
А ето кои са и 10-те топ дестинации за 2020 г.

 1. Езерото Пауъл, Юта, САЩ
  Езерото Пауъл, Юта, САЩ
  Това уникално езеро е само на четири часа път с кола от Финикс или Вегас, и е леснодостъпно с частен самолет. Подходящо е за любителите на природата, които търсят бягство от града на открито. При пътуване до там не пропускайте да разгледате червените скални стени на каньона и удивителните образувания там.
 2. Сицилия, Италия
  Сицилия, Италия

  На остров Сицилия са някои от най-забележителните места в света, включително легендарната Долина на храма, където останките на седем дорийски храма са разположени в спираща дъха обстановка – сред бадемови горички и маслинови дървета. Сицилия е запазила своята автентичност, която е избледняла по много други части на света. Някои села там като Ното например, са известни с бароковата си архитектура и варовикови фасади. Това пътуване е подходящо както за семейства, така и за двойки. Там се намира и най-големият вулкан в Европа и един от най-активните вулкани в света. Сицилия е наистина една от топ дестинациите за 2020 година.
 3. Кейптаун, Южна Африка
  Кейптаун, Южна Африка

  Топлият и мек климат прави Кейптаун фантастично място за пътуване. Гледките към океана и фантастичните ботанически градини превръщат този космополитен град в една от 10-те топ дестинации за 2020 г. Кейптаун се харесва както на семействата, така и на пътешествениците, търсещи приключения. При пътуване до там, не пропускайте да посетите Планината Табл, от която се разкрива страхотна гледка към града, близкия Атлантически океан и на юг към нос Добра надежда. Задължително се разходете и из буйната Ботаническа градина на Кирстенбош.
 4. Барилоче / Патагония, Аржентина
  Барилоче / Патагония, Аржентина 
  Барилоче, северната част на Патагония, е известен със своите живописни езера и предлага дейности като туризъм, колоездене, голф и водни спортове. Не пропускайте да направите поход на ледника Перито Морено. Разположението му в красивия и зелен планински пейзаж, прави града изключително посещаем. Мястото е идеално също и за скално катерене и ски.
 5. Кигали, Руанда

  Руанда като цяло и Кигали като столичен портал на града, наистина са една от 10-те топ дестинации за 2020 г. Кигали е чист, безопасен и изпълнен с просветляващи културни преживявания град. Тук ще откриете световни галерии за модерно изкуство, магазини за мода, местни занаяти и дори кафе-кооператив, управляван от жени, които правят най-доброто кафе в света. Това пътуване е подходящо за приключенски настроени, любопитни, еко съзнателни туристи и природозащитници.

 6. Маракеш, Мароко  
  Маракеш, Мароко   
  Маракеш е поредната актуална дестинация в списъка на 10-те топ дестинации за 2020 г. Той предлага уникални преживявания като вечеря на свещи в средата на пустинята, разходки с камили, бели денс танцьори и представления с огън. Това пътуване е подходящо за пътешественици, които са активни и приключенски настроени, и се интересуват от различни културни преживявания. Не пропускайте да посетите дома на Ив Сен Лоран и градините Мажорел.
 7. Долината на Порто / Доро, Португалия
  Долината на Порто / Доро, Португалия
  В Порто ще откриете страхотна храна, вино, забележителности, перфектно време и разумни цени. Дестинацията е чудесен избор за двойки. Не пропускайте да разгледате ръчно рисуваните плочки, наречени azulejos, които можете да видите из цяло Порто.
 8. Тел Авив, Израел
  Тел Авив, Израел    
  Тел Авив се превърна в кулинарен център през последните години. В комбинация с красивите бели сгради на Баухаус и широките, изпъстрени с дървета алеи, мястото несъмнено заслужава да бъде в 10-те топ дестинации за 2020 г. Пътуването е подходящо за семейства и двойки. Задължително се разходете по плажната алея към Яфа – древен пристанищен град, подложен на ренесанс.
 9. Дубровник, Хърватия
  Дубровник, Хърватия
  Дубровник е блестяща красота на брега на Далматин, казват туристически агенти. Средновековният град, ограден със стени, обърнат към Адриатическо море, е наситен с древна история. Дубровник е подходящо пътуване за любителите на историята и културата, както и разбира се за феновете на „Игра на тронове“. Не пропускайте разходката край древните градски стени по време на залез слънце, както и лифта, разкриващ панорамна гледка към града.
 10. Токио, Япония
  Токио, Япония
  При това пътуване можете да разгледате всякакви забележителности – от древни храмове до съвременна поп-култура и електронни чудеса, докато се придвижвате с една от най-добрите системи на метрото по света. Вижте уникалния будистки ритуал за изгаряне на дърва в един от видни храмове в Токио и след това посетете най-големия световен рибен пазар. Плюс това, през 2020 г. Токио ще бъде домакин на Летните олимпийски игри. Ето защо има заслужено място в класацията за 10-те топ дестинации за 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *