11 идеи за спестяване на пространство и решения за съхранение във вашата малка баня

11 идеи за спестяване на пространство и решения за съхранение във вашата малка баня

Ако вашата баня е малка и нямате достатъчно място за съхранение, това не трябва да ви потиска. Напротив помислите за редизайн и ремонт на вашата баня, в която чрез малки промени ще можете да оползотворите максимално вашето пространство и ще ви дадат възможност да се сдобиете с малко повече място за съхранение.

малка баня

Как можете да подобрите интериора на малката ви баня?

Най-големият проблем при повечето малки бани е невъзможността да се съхраняват необходимите предмети като кърпи и тоалетни принадлежности. Най-добрият начин да се сдобиете с повече пространство е чрез пренареждане на дизайна, за да можете да усвоите всяко неизползвано кътче от банята.

С помощта на следните няколко съвети за малки бани ще се опитаме да ви дадем насоки как да спестите място, за да се сдобиете с такова за съхранение.

5 малки реконструкции за баня, с които си спестявате пространство

Истинско предизвикателство може да бъде редизайнът на малката баня. Ето и нашите препоръки:

 • Заложете на ъглови мивки
  Заемете пространство, което не се използва и отворете повече място за движение.
 • Душ вместо вана
  Премахването на ваната ще освободи място във вашата баня. Можете да изберете ъглов душ, с който отново ще спестите от пространството.
 • Вградена тоалетна
  Избора на модел тоалетна, при който казанчето е вградено в стената е отличен избор, тъй като над самата тоалетна се оформя рафтче, на която можете да поставите тоалетни принадлежности.
 • Добавете вградени рафтове
  Вместо да инсталирате шкафове, които заемат място, използвайте съществуващото пространство е стената си, в които можете да поставите вградени рафтове или наричани още ниши. За целта изберете сухо място, където в стената да изрежете кухини и да вградите рафтове, които да паснат на пространството.
 • Премахнете отварящата се врата на душа
  Ако вече имате душ и той разполага с отваряща се врата, можете да спестите място като ги замените с плъзгащи врати или със завеса.

Баня

5 идеи за съхранение в малки бани

Чудите се как да добавите място за съхранение в малката баня, без да губите излишно пространство? Когато цялостния редизайн не е възможен, използвайте тези няколко идеи за съхранение, за да решите проблема си:

 • Изберете шкафове под мивката
  Много по-практично от гледна точка на съхранение би било да изберете шкаф за вашата мивка. Така тя ще бъде монтирана върху него, а под самата мивка вие ще разполагате с шкаф, в който да складирате вашите тоалетни принадлежности. Ако нямате достатъчно място той да бъде с отравящи се вратички, заложете на плъзгащи или направо на отворени рафтове.
 • Заменете огледалата с огледални шкафчета
  Изберете шкафчета, чийто вратички са с огледална повърхност. Това е чудесно решение за малка баня, тъй като можете да съхранявате сапуни, лосиони, лекарства и други предмети за ежедневна употреба в шкафа, без да заемате излишно пространство.
 • Инсталирайте рафт над вратата
  Превърнете неизползваното пространство на стената си в място за съхранение на кърпи за гости, декорации и други предмети, които не се използват ежедневно.
 • Закачете стелажи за кърпи на гърба на вратата
  Вместо да заемате ценно пространство за стени, използвайте гърба на вратата за стелажи или закачалки. За допълнително пространство окачете вертикално два или три стелажа за хавлии вместо само една.
 • Използвайте пространството над тоалетната
  Добавете малко място за съхранение в банята, като закупите стелажен модул, който пасва на тоалетната. Други опции за съхранение над тоалетната включват плаващи рафтове или допълнителни шкафове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *