Идеи за малък бизнес – брейнсторминг

Идеи за малък бизнес – брейнсторминг

Творчески и предприемачески идеи за малкия бизнес често произлизат от брейнсторминг сесии. Те могат да бъдат ефективен начин за мисли и идеи без ограничения. Тази система работи ефикасно когато е съчетана група от няколко души. Те отделят достатъчно време за коментари и виждания относно бъдещи съвместни планове. Големите компании и кооперации често наемат скъпо платени консултанти, за да представят и развият своите идеи. Малките фирми не разполагат със същите бюджетни средства, но и те могат да притежават качествени лидери. Брейнсторминг е получаване на бизнес идеи от интелигентни и креативни хора работещи заедно за да обединят и споделят мислите си относно стартиране и поддържане успешно на нов бизнес.
брейнсторминг екип

Определете вашата брейнсторминг сесия.

 1. Дефинирайте вашата цел. Трябва да сте наясно, с това което предполагате, че ще спечелите.
 2. Решете какво искате от вашата бизнес идея. Тя може да увеличи продажбите на един продукт, да спечели пари, да въведе нова услуга или да се използва нова технология.
 3. Търсене за предложения и идеи. Това може да бъде направено по различен начин и често се налага помощта на други хора.
 4. Преглеждайте всички препоръки и идеи. Брейнсторминг не може да работи ако се ограничи творческия процес. Трябва да се разглеждат всички идеи, независимо от това колко невъзможни изглеждат.
 5. Задавайте въпроси. Брейнсторминг изисква да се задават конкретни и основни въпроси относно всеки аспект за нова идея.

Изберете най- подходящите служители за участие в брейнсторминг сесия.

 1. Участниците в брейнсторминг не трябва да притежават еднакви идеи и мнения. Успешен е, когато има различни гледни точки.
 2. Обсъждане с експерти за малък бизнес. Планирайте среща с ментор или бизнес лидер, който да е професионалист в своята област.
 3. Споделете вашите идеи с експертно лице. Бъдете готови за положителни коментари и отрицателна критика.

Брейнсторминг идеи за малък бизнес

 1. Проучване и четене на статии, търсене в интернет и гледане на видеоклипове за теми, които са от значение за бизнес идеи. Колкото повече информация имате, толкова по- добри решения могат да бъдат направени.
 2. Обсъдете всички фактори и детайли, които трябва да бъдат взети под внимание. Бъдете готови за предизвикателства и възможности, които идват от идеите за малък бизнес.
 3. Помислете за парите, които ви трябват за стартиране
 4. Обсъдете колко капитал ви е нужен за започване на малък бизнес.
 5. Говорете и коментирайте начини за повишаване на средствата, с които разполагате, независимо дали те ще бъдат доставени чрез заеми или инвеститори.
 6. Помислете за включване на логистически стратегии и системи. Списък на оперативните аспекти на вашия малък бизнес, които ще се нуждаят от внимание са персонал, инвентар, налични средства за маркетинг и бизнес разходи.
 7. Съставяне на графика, за да се разбере, колко време ще е нужно, бизнеса да се превърне в успешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *