Как да изберем цвят на паркет в Стара Загора

Как да изберем цвят на паркет в Стара Загора

Изненадващо или не, за много хора се оказва трудно да изберат подходящ цвят паркет за дома си. И нищо чудно – има толкова много различни цветове паркет в Leros.bg. Но винаги може да се намери продукт, който да съвпада и с най-нестандартните дизайнерски идеи.
Въпреки че преминаването отвъд границите на традиционния стил и творчеството винаги са добре дошли в индустрията на интериорния дизайн, все пак е много важно да се следват определени правила и насоки, за да се избегнат някои смущаващи грешки при обзавеждането и декорирането на дома.

паркет

По-долу ще намерите няколко прости, но много ценни съвета, които трябва да имате предвид, когато тръгнете на пазар за паркет в Стара Загора:

 • размерът на помещението, текстурата и цвета на стените, височината на тавана и цвета на мебелите, трябва да са Вашите първи съображения при избора на цвят за пода. За да бъде успешен окончателният дизайн, нюансите от цветовата палитра трябва да се допълват взаимно.
 • новият паркет трябва да съответстват на съществуващите дървени подове, за да се запази целостта на дизайна.
 • избягвайте използването на тъмни подове в малки помещения с тъмни стени – това ще направи стаята още по-тясна и потискаща.
 • в стаите с нисък таван, е по-добре да се използват светли тонове за подовете и стените.
 • черните и тъмните цветове са популярен избор за студията на художниците и интериорните дизайнери.
 • естественото неоцветено дърво или традиционните нюанси на кафявото са перфектни, ако предпочитате класическия вид.
 • дълбоки и смели цветове (като различни нюанси на червено: ятоба или дъб пепел) са идеални за търговски площи, офиси и други големи пространства, където настилката е централен елемент на декора.
 • топлите златни, кафяви и червени дървени тонове ще направят Вашата стая уютна.
 • белите и сиви паркети ще направят стаята просторна.
 • помнете, че цветовете трябва да се допълват и да контрастират. Подът не може да е в еднакъв цвят с този на мебелите и стените.
 • възползвайте се от мострите в магазините за паркет в Стара Загора. Въпреки че снимките на интериора и виртуалното планиране на помещенията могат да Ви дадат обща представа за това какъв ще бъде крайният резултат, няма по-добър начин за определяне на цвета на пода от разглеждането на мостри при естествена светлина.

Мостри

Вземането на мостри е последната стъпка от процеса на закупуване на паркет в Стара Загора.
Когато отидете в магазина, вземете със себе си любими елементи от стаята, в която ще се поставя паркета. Изберете мостри, които допълват цветовете на тези предмети.

Изберете не повече от три мостри, които да вземете у дома. Ако са повече, може да се объркате и трудно да вземете окончателното си решение.
Погледнете мострите при естествена дневна светлина, а след това и при изкуственото нощно осветление. Вижте как изглеждат поставени срещу мебелите, прилежащи подове и стени. Напуснете стаята и се върнете след няколко минути. Повторете същото на следващия ден. Това е добър барометър за това как ще се чувствате, ако цялата стая е покрита с този конкретен цвят.
Накрая, елиминирайте най-малко любимата Ви от трите мостри и продължете упражненията с останалите две, докато решите кой цвят е победителят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *