Как да извлечете максимална полза от диодната лазерна епилация

Как да извлечете максимална полза от диодната лазерна епилация

Лазерната епилация е чудесен метод за премахване на нежеланото окосмяване без страничните ефекти присъщи на бръсненето и кола маската, като изгаряния, порязвания или зачервяване на кожата.
Чрез нея се постига намаляване растежа на космите и трайното им премахване. Тя е изключително безопасна и може да бъде прилагана върху повечето части на тялото, като: ръцете, краката, подмишниците, областта на бикините, гърба, гърдите и дори лицето.
За да бъдат премахнати космите трайно се налага да бъде повторена няколко пъти през различни интервали от време, а за да получите най-голяма ползата от нея е добре да следвате следните стъпки.

Диодната лазерна епилация от Wave Estetic Center

Подготовка за диодна лазерна епилация

1 Стъпка: Уверете се, че тя е подходяща за вас.

Лазерната епилация се извършва чрез насочване на лъч, които разрушава меланина в космения фоликул и така се разрушава структурата на косъма и той пада. Процедурата е най-ефективна, ако вие имате тъмна коса и няма да има толкова добър ефект, ако тя е червена, руса, сива или бяла.

2 Стъпка: Отидете на консултация

Добре е, преди да се подложите на процедурата с диоден лазер да направите консултация, за да сте сигурни, че всичко с вашето здраве е наред. Също така можете да се консултирате със специалистите в студиото, които ще определят вашия фототип и спрямо него ще могат да кажат колко точно процедури ще са необходими, за да забравите за нежеланото окосмяване. Диодната лазерна епилация е подходяща дори и за хора с тен или с по-светли косми.

3 Стъпка: Избягвайте излагането на слънце и солариумите

Макар диодната лазерна епилация с Elysion Pro да е подходяща за кожи с тен е важно непосредствено преди или след процедурата да не се излагате на слънце или солариум. Най-добре е да изчакате между 24 и 48 часа преди да изложите третираните места на слънце.

4 Стъпка: Не отстранявайте космите от корена

Преди процедурата избягвайте да премахвате космите от корен с помощта на кола маска или епилатори, тъй като няма да има към какво да бъде насочен лазерът.
За да премахнете нежеланото окосмяване през този период най-добре използвайте депилатоари или просто се избръснете, тъй като така премахвате космите само на повърхността, без да увреждате корените им.

6 Стъпка: Избръснете се ден преди процедурата

Когато отидете на предварителна консултация ще ви бъде обяснено, точно кога да се обръснете, но в повечето случай това се прави един ден преди лечението.
Въпреки че това може да ви прозвучи странно, това е една много важна стъпка преди процедурата, защото бръсненето насърчава растежа на космите, а лазерът се цели точно в активния им растеж.

7 Стъпка: Отидете с чиста кожа

Преди да отидете на процедурата се изкъпете добре с мек почистващ сапун, за да премахнете гримът, мръсотията и излишното омазняване от кожата си. Избягвайте хидратацията преди лечението.

Диодната лазерна епилация от Wave Estetic Center

Какво да очаквате след това

1 Стъпка: Избягвайте слънцето

Точно както защитихте кожата си преди процедурата, така и сега след нея ще трябва да избягвате да се излагате на слънце през следващите 24-48 часа. Това се налага, защото кожата на третираните места е много чувствителна и може да доведе до усложнения при повторение на процедурата.

2 Стъпка: Очаквайте космите сами да падат

Малко след лазерната епилация космите ви ще започнат да се показват отново. Но след 10 дни до 14 дни очаквайте те да започнат да падат и просто ги премахнете внимателно с кърпа в банята или под душа.

3 Стъпка: Не скубете космите

По време на етапа на опадване космите трябва да падат естествено, без да се налага да ги изскубвате. Ако има някакво съпротивление това означава, че коренът е още жив и премахването му ще се осъществи като повторите лечението.
Ако останат доста косми в третираната област и това ви създава дискомфорт най-добре ги избръснете, но избягвайте всичко, което ги отстранява от корените.

4 Стъпка: Направете няколко сесии от диодната лазерна епилация.

Отстраняването на космите с помощта на лазер е насочено към активната им форма на растеж и често, за да се постигнат желаните резултати се налага да бъдат направени от 4 до 10 сесии. Процедурите обикновено се правят през един до два месеца.
След всяка процедура в третираната област ще има все по-малко косми, а тези, които растат ще бъдат по-фини и по-светли.

Безспорно тази процедура е най-безболезнена и ефективна и все повече хора предпочитат нея спрямо епилацията, кола маската и бръсненето. Ако и на вас ви е дотегнало от болезнени процедури без особен ефект, запишете си час за диодна лазерна епилация в Wave Estetic Center в Стара Загора. Салонът разполага с модерен апарата Elysion Pro, с помощта, на който бързо, ефикасно и без болка се забравяте за нежеланото окосмяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *