Къмпингуване – 10 неща, които задължително трябва да носите със себе си

Къмпингуване – 10 неща, които задължително трябва да носите със себе си

Понякога, когато имате прекалено много къмпинг оборудване, е лесно да се забравят някои от най-важните елементи, като фенерчета, или лепенки за рани. Преди да предприемете следващото ви пътуване, създайте си списък с десет от тези най-важните за къмпинга неща, така че никога да не се окажете неподготвени.

Комплект за първа помощ

Изгаряния, драскотини, порязвания – все едно от тези неща е задължително да се случи, когато сте на къмпинг, което прави комплекта за оказване на първа помощ едно от най-важните неща, които бихте могли да вземете със себе си. Не тръгвайте никъде без него, той може да се окаже по-важен, отколкото предполагате.

Кибрит

Освен ако не сте Беър Грилс, вероятно имате нужда от някакъв пламък, за да запалите огън. Без огън имате ограничени възможности за хранене, а вечерите стават много по-студени. Не рискувайте и вземете със себе си запалка, или кибрит.

ВъжеВъжето има толкова много приложения, когато сте на къмпинг, особено ако можете да връзвате различни възли. Направете простор за мокрите дрехи, закачете дрехите си за клон през нощта, за да изсъхнат, създайте навес, или изтеглете някой от река. То има толкова много приложения и е абсолютно задължителна част от вашето къмпинг оборудване.

Спрей против насекоми

Когато сте на открито трябва да помислите и за това. Досадни комари, паяци и какво ли още не. Вземете мерки срещу насекомите и носете със себе си спрей, който да ви осигури защита и спокойствие по време на вашето къмпингуване.

Брезент12-x-18-blue-poly-tarp-case-of-8-tarps-1Независимо дали ще го използвате, за да защитите долната част на палатката си, или като допълнителен подслон във вашия къмпинг, брезентът е от съществено значение. Той е лесен за сгъване и заема малко пространство в чантите за къмпинг. Вземете го с вас и ще ми благодарите по-късно.

Подправки


Тръгвайки на къмпинг, едва ли ще носите сготвена храна със себе си. Уверете се, че ще вземете всички необходими подправки за приготвянето на любимата ви храна, независимо дали става въпрос за месо на скара, или сготвена на огъня манджа. Един малък плик с основните подправки е лек и не заема допълнително място в багажа ви, така че се уверете, че ще го вземете със себе си.

Фенерче, или газова лампа.


Винаги трябва да носите със себе си фенерче. Винаги! То е безценен инструмент, който може да ви послужи в много различни ситуации. Уверете се, че източникът на светлина е лесен за достигане в колата, в случай че пристигнете на мястото за къмпингуване нощем. Опитвали ли сте да опъвате палатка на тъмно?

Карта и компас

Имате GPS на телефона си и дори може би и вашата кола има. За ваше съжаление обаче, може да нямате обхват в някои от по-отдалечените къмпинг места, или докато изчезнете в гората, за да отидете на разходка сред дивата природа. Носете със себе си карта, или компас по всяко време, в случай че вашият GPS загуби обхват.

Допълнителни дрехи в случая на рязка промяна на времето

Проверихте прогнозата за времето за седмица напред – няма дъжд, само слънце. Страхотно, нали? За съжаление, времето може да се промени много рязко, и да ви остави мокри и сгушени, зъзнейки от студ до огъня. Вземете със себе си допълнителен комплект дрехи и така няма да се притеснявате за внезапните капризи на времето. Бъдете предвидливи и вземете повече дрехи със себе си за различни климатични промени.

Джобно ножче


Най-често познат като швейцарски армейски нож (Swiss army tool), този инструмент е най-важното нещо, което можете да вземете със себе си и не заема почти никакво място в багажа ви. С него вие вече се сдобивате с нож, тирбушон, трион, малки ножици и др., в зависимост от комплекта, който притежавате. Имате най-важното за един къмпинг в инструмент, който може да се побере в джоба ви. Какво повече можете да искате? Не вземането на подобен нож би било ход, който може да ви струва скъпо, за това се уверете, че винаги ще ви е под ръка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *