Няколко прости съвета за поддържане на красива градина

Няколко прости съвета за поддържане на красива градина

Настоящата статия ще ви помогне да направите градинарството по-лесно и да имате красива градина.

Колко часа на ден отделяте за градинарство?

Това е любима дейност за много хора, но за съжаление, поради нашия натоварен начин на живот, не всички имаме нужното време за оформление на откритите си пространства. Как точно можем да дадем на градината си вниманието, което заслужава?

градинарство

Предлагаме ви 10 съвета за поливане, поддръжка на тревата и плевене, за да ви помогнем да получите по-голямо удовлетворение от обработването на вашата градина.

Поливане

1. Поддържайте цветните лехи равномерно влажни. Поливайте ги само 1-2 пъти седмично.

2. По-добре е растенията да се поливат вечер или рано сутринта, когато почвата е по-хладна, тъй като ще се изпари по-малко вода, отколкото през топлата част на деня.

3. Избягвайте да поливате листата или главите на растенията, за да избегнете образуването на плесени и да ги предпазите от други щети.

4. Ако отсъствате често от дома, опитайте да използвате напоителни системи. С водния контрол, който предлагат, те могат да регулират количеството на влагата в почвата.

Морава

5. Защитете тревата от горещото време – температури до 26 ° C ще стимулират растежа, но всичко над 30 ° C, ще му попречи. При повишаване на температурата, избягвайте твърде ниското косене на тревата и вместо това я оставете да порастне до около пет сантиметра. Това ще предпази почвата от слънцето и ще предотврати изсушаването й.

6. Оптималното време за поливане на тревата е в 4-8 часа сутрин. Нагласете напоителната ситемна в градината си да се включва по това време.

7. Когато поливате тревата, използвайте ориентирочъвно по 10-15 литра вода на кв.м. Така ще бъдете сигурни, че не прекалявате. Прекомерното поливане може да доведе до образуване на плесени.

Плевелите

8. За да се предотврати растежа на плевелите , почвените лехи трябва да са максимално близо една до друга, за да се ограничи до минимум наличното пространство за изникване на нежелана растителност.

9. Използването на мулч предотвратява поникването на плевелните семена.

10. Ако атакувате съществуващи плевели, премахнете източника. Изкоренете ги от дъно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *