Полезни автоаксесоари, които да държите в колата си през зимата

Полезни автоаксесоари, които да държите в колата си през зимата

Някои хора смятат, че пълният резервоар и ключовете са единствените неща, необходими за шофиране. Разбира се, понякога може да не бъде фатално, ако се окаже, че сте неподготвени, но не и през зимата. Фактори като сняг, лед и ниски температури, правят зимното шофиране много по-взискателно от нормалното.
Трябва да сте готови за някои аварии, които биха могли да се случат на пътя по всяко време, но през зимата са много по-вероятни. Независимо дали предприемате вълнуващо пътуване за забавление или придвижване от точка А до точка Б, има някои автоаксесоари, които всеки трябва да държи в колата си постоянно, особено през зимата.

Автоаксесоари за зимата

Независимо от годината и модела на колата ви, тя трябва да има основите неща като крик и резервна гума, но те не са достатъчни за кризисни ситуации. Ако се окажете с изтощен акумулатор или автомобил, заседнал в снега, ще ви трябват още някои качествени автоаксесоари от flexzon.bg, които да ви помогнат да се справите със ситуацията. Ето кои са най-важните:

Сгъваема лопата

От само себе си се разбира, че лопатите са полезни през зимата, но да имате една, специално преназначена за вашата кола, е мъдро решение. Ако някога ви се е налагало да изкопаете колата си, затрупана след снежна буря или ако сте се забивали в пряспа по пътя, знаете колко е удобно да държите лопата в багажника си.
При купуването на лопата, която да се съхранява в колата, хората са принудени да избират или евтин, неиздръжлив мини вариант, за да спестят място, или надежден, голям модел, който заема целия багажник. За щастие, на пазара вече се предлага вариант, съчетаващ най-доброто от двете опции. Това е лопата със сгъваема дръжка, изработена от алуминиева сплав, оборудвана със зъби за разчупване на лед. Тя е удобна, ефективна и лесна за съхранение.

Чистачка за сняг и лед

Тези автоаксесоари са едни от най-използваните инструменти от шофьорите през зимата. Благодарение на тях, само с помощта на една ръка можете ефективно да изчистите прозорците и фаровете си преди шофиране. По-добрите модели разполагат с подвижна телескопична ръка, лесни са за съхранение и не заемат много място през сезоните, когато не се използват.

Кабели за акумулатор

Изтощеният акумулатор е един от най-често срещаните проблеми с автомобила, така че кабелите за ток са задължителни зимни автоаксесоари. Независимо дали случайно сте оставили светлините си включени или студеното време е изцедило батерията, те ще върнат колата обратно към живота.

Фенерче

Съхраняването на фенерче в автомобила през цялата година е добра идея, но с по-малкото дневна светлина през зимата, може да се окаже особено полезно. Разбира се, вашият мобилен телефон вероятно има приложение за фенерче, но то не е толкова полезно, колкото истинското. Независимо дали сменяте гумата или ремонтирате колата си, ще искате нещо, което свети силно и е издръжливо. Изберете модел с ярка светлина, регулируем фокус и пет режима, включително SOS функция. По възможност е добре да бъде водоустойчив, за да го използвате при всякакви метеорологични условия.

Резервно гориво

Неочакваното свършване на горивото е голямо главоболие по всяко време на годината, но определено е най-лошо през зимата. Ако не искате да съхранявате гориво в багажника си, наличието на празна туба, също може да ви е от полза. Просто идете с нея до най-близката бензиностанция, за да си налеете неголямо количество, нужно за придвижването на колата до колонката.

Външна батерия

Вероятно вече притежавате различни зарядни устройства за поддържане на електрониката ви, но една външна батерия за телефон, която винаги да е в колата, е от най-удачните автоаксесоари. Тя може да се окаже разликата между бързото обаждане на пътна помощ и блокирането на пътя за часове.

Добра резервна гума

Ако гумите ви нямат добър протектор, вие задължително трябва да ги замените, преди да дойде зимата. Шофирането по мокри, заснежени или заледени пътища с неподходящи гуми е изключително опасно и не трябва да се случва. Купете си качествен набор от гуми, подходящи за зимните месеци. Ако имате финансовата възможност, комплектувайте ги с подходящи джанти.

Компресор за въздух

Независимо дали вашите гуми са съвсем нови или не, студеното време може да доведе до загуба на налягането на въздуха в тях. Тъй като поддържането на правилното налягане е важно за безопасно шофиране, въздушният компресор е лесен начин затова.

Комплект за първа помощ

Никога не знаете кога ще ви е необходим комплект за първа помощ, така че това е от най-ценните автоаксесоари. Изберете компактен, но добре оборудван вариант.

Основен комплект инструменти

Дори и да не сте механик, наличието на основен комплект от инструменти може да ви спаси, когато трябва да извършите прости ремонти. Снабдете се с гаечен ключ, гнезда, отвертки, клещи, и други подобни.

Торбичка пясък

Били ли сте някога заседнали в снега, гумите ви просто се въртят и въртят, без значение колко газ им давате, без колата да помръдне? Дори и с новите гуми, някои автомобили пак могат да загубят сцепление. Но за щастие има решение – просто хвърлете малко пясък под тях и ще можете да се измъкнете от хлъзгавия сняг и лед. Това е толкова евтино и лесно решение, че се превръща в задължителна част от набора с автоаксесоари.

Топло одеяло

Да бъдеш блокиран на пътя не е забавно, по което и да е време на годината, но през зимата това е повече от неприятно. В случай, че трябва да стоите в колата си няколко часа (особено през нощта), ще ви е необходимо одеяло, за да ви бъде топло. Освен това няма да заеме много място в багажника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *